Popis
Indická kuchyně dokáže být nejen kořeněná. Přijďte i ti, co dáváte přednost nekořeněným jídlům. Stoupenci zdravé výživy...i pro Vás je kurz určen. Přijďte se něco nového dozvědět, naučit, dobře se najíst...
Obsah kurzu:
V úvodu si povíme něco o indické kuchyni:
- jejich zásadách,
- jaké suroviny jsou používány,
- něco o způsobu a významu stolování v Indii,
- zdravotní význam indické kuchyně (jen tak mimochodem víte, že se dá léčit i rýma?),
- zásady kombinace potravin,
- a spoustu dalšího.
Hlavně si spolu uvaříme:
- výroba tradičního indického sýra panýru,
- dhal, aneb luštěnina trochu jinak,
- aloo patta gobhi sabzi - zelí s bramborem opět trochu jinak,
- palak paneer - špenát se sýrem, který jsme si zezačátku vyrobili,
- indický chléb čapatí,
- basmati rýže,
- masala čaj.
A na závěr to vše spolu sníme a vypijeme a bude prostor pro další povídání.
Nejbližší termíny:
31. 8. 2016
7. 9. 2016
21. 9. 2016
čas konání vždy 16:45 - 20:45
místo konání Ostrava
Kdo kurz ocení?
- Fandové všeho indického,
- milovníci všeho "peprného",
- i odpůrci kořeněného jídla přijďte, množství koření přizpůsobím i Vám,
- příznivci zdravého stravování,
- přátelé dobrého jídla a pití
- vegetariáni, příp. vegani, celiaci.
Čím Vás kurz obohatí?
Dobře a zdravě se najíte,
naučíte se do budoucna, jak se správně stravovat a kombinovat potraviny,
umět si vyrobit domácí sýr se vždy hodí,
dozvíte se o indické kuchyni a vůbec o stravování to, co jste zřejmě ani nevěděli,
obohatíte svou vegetariánskou/veganskou stravu,
prožijete příjemné odpoledne.
Co je zahrnuto v ceně kurzu?
- Psaný text s informacemi a recepty,
- pitný režim,
- veškerého jídlo, které si uvaříme.