Home Učebnice, studium Kurzy, rekvalifikace Sociální služby Úvod do problematiky šikany v soc. zařízeních, seminář
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Úvod do problematiky šikany v soc. zařízeních, seminář

Moravskoslezský kraj
15. 2. 2018 - 08:11
1 300 Kč

Popis

Zmíněný pojem zná každý z nás, ať už s ním máme osobní zkušenosti nebo jej známe pouze z doslechu. Jedná se o velmi závažnou věc. Šikana způsobuje řadu psychických problémů jedince.

Seminář je určen pro pracovníky ze sociálních zařízení, ale mohou se ho také zúčastnit i pracovníci jiných organizací, ve kterých se šikana projevuje.

Co Vás napadne při zaslechnutí pojmu „šikana“? Většinu z nás jistě období, kdy jsme usedali do školních lavic. Šikana se však objevuje i v jiných zařízeních než jen ve školách. Přijďte do lavic opět usednout a dozvědět se, jak může šikana ovlivňovat sociální zařízení a do jakých situací se mohou dostat jeho uživatelé. Seznámíme Vás s fázemi šikany, dozvíte se o jejích příčinách, o osobnosti agresora i oběti. Budete seznámeni se základními preventivními opatřeními a postupech při eliminaci šikany. Nezavírejme oči před tímto nepříjemným jevem a pojďme proti němu bojovat. Každý z nás si zaslouží důstojné bytí, a to bez ohledu na věk.

Cílem akreditovaného kurzu je předat účastníkům ucelené informace o problematice šikany a možnostech řešení tohoto patologického jevu v pobytových zařízeních sociálních služeb. Zjistíte, jak může šikana ovlivňovat sociální zařízení a do jakých situací se mohou dostat jeho uživatelé. Seznámíme Vás s fázemi šikany, dozvíte se o jejich příčinách, o spouštěcích mechanismech, o osobnosti agresora i oběti. Budete seznámeni se základními preventivními opatřeními a postupy při eliminaci šikany. Zjistíte také, jaké jsou možné následky šikanovaných obětí. Problematika bude řešena s přihlédnutím k psychologickým i právním aspektům.


Rozsah: 8 vyuč. hod. (2 semináře)
Výstup: Osvědčení o absolvování kurzu s celostátní platností

Školení Vám bude uznáno do dalšího vzdělávání pracovníků v soc. službách v rozsahu 8 hodin.

Termín:
*28.3.-4.4.2018: St (9:00-12:15)
*12.4.-19.4.2018: Čt (16:00-19:15)

Úvod do problematiky šikany v soc. zařízeních, seminář

Zavřít Zavřít
Prodávající
Ing. Martina Smolíková
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!